Gratis android app för Svenskt tangentbort i Android, Scandinavian keyboard


I vissa Android mobiler så finns det inte installerat svenskt tangentbord när man startar dem första gången. En gratis app på Android market för att ladda ner svenskt tangentbord om din Android mobil saknar detta är Scandinavian Keyboard

Jag tycker att det är mycket dåligt för de som inte är så kunniga och intresserade utan bara vill att mobilen ska fungera. Risken är att dessa istället köper en iPhone om Android måste kompletteras med ett svenskt tangentbord. Jag hade inte det problemet med min Sony Ericsson Xperia X8 men med en HTC Wildfire S som en i familjen köpte fanns det inte svenskt tangentbord vid starten.

Som tur är så finns det gratis tangentbord att ladda ner från Android market, men då är problemet för den absolute nybörjaren att känna till att det finns något som heter Android Market där man laddar ner appar och spel till sin mobil. Om man jämför med iPhone så blir man mer eller mindre ”tvingad” att installera iTunes (för backup m.m.) och blir inlurad i App store som är Apples motsvarighet till Android Market varken man vill eller inte.

Så som nybörjare med Android måste man känna till och skaffa ett konto hos Google om man inte redan har ett Gmail konto som fungerar som inloggning till Android Market och alla övriga tjänster som Google har. Jag tycker att det skulle vara möjligt att ladda ner från Android market med sin mobil utan att ha ett konto hos Google.

Så här installerar du svenskt tangentbord:

1. Ladda ner Scandinavian keyboard från market.

2. Gå in i settings i telefonen och aktivera Scandinavian keyboard. I telefonens inställningar för tangentbord kan du hitta ”Scandinavian Keyboard Settings” där du kan välja svensk tangentbords layout och svensk ordlista om du laddat ner svensk ordlista från market.

3. När du skriver något första gången som SMS eller vad som hels så håller du fingret nedtryckt någon sekund på inmatningsfältet där texten ska skrivas så kommer det upp en ruta där du väljer inmatningsmetod ”Choose input method”. Välj på denna ”Scandinavian Keyboard”. Nu har du svenskt tangentbord.

Låter det krångligt? För den som är helt ovan och gamla mormor är det nog inte helt busenkelt och tillräckligt användarvänligt.

 

Länkar:

Scandinavian Keyboard

 

2 Kommentarer.

  1. Grymt tack 🙂 😀

  2. me encanta la pagina ojala me las manden todas, me encanta la banda pink floyd soy una fanatica ,si me pueden mandar todas las cansiones les estare agdaiecdra chao. flo[]