Gratis Android app för att skapa QR koder: QR droid


Med Android appen QR Droid kan du skapa QR-koder från nästan allt!

QR Droid är en QR kod generator, läsare och scanner. Du kan generera QR koder från bilder du sparat eller URLer du sparat. Du kan skapa QR koder från dina kontakter, bokmärken och installerade appar, kalenderhändelser, telefonnummer, geo-platser, SMS eller vilken text du vill. QR Droid sparar en fullständig historik över samtliga QR koder som du skapat eller avkodat.

Med QR Droid kan du installera Android appar automatiskt med QR-koden som visas på webbsidor. Se en video hur det går till: http://x.co/qrmarket

Avkoda QR-koder som visas i din Android webbläsare. http://x.co/qrdroid. Om du ser en QR kod så kan du använda appen för att avkoda länken vart den går och spara länken eller dela med dig av länken.

Du kan enkelt generera en QR-kod från en geografisk plats. http://x.co/qrgeo Här läggs koordinaterna in i QR koden.

Appen låter dig skapa genvägar direkt till de alternativ som du använder mest i QR Droid: http://x.co/qrshort eller skapa en genväg direkt till en fördefinierad QR-kod allt för att dela din information med ett enda klick. http://x.co/qrCard

När du har skapat en QR-kod, kan du spara den som en bild på ditt SD-kort, kopiera bildens URL eller dela den enkelt via e-post, Facebook, Twitter och mer.

Den är helt integrerad med webbläsaren, galleriet, kontakterna, 3:e parts fil-utforskare och andra appar som kan koda och avkoda. Till exempel kan du öppna en bild i webbläsaren eller galleriet välja ”Dela” > ”Avkoda med QR Droid”. Eller välj en kontakt, välj ”Dela” > ”QR Droid” och välj exakt vilken information i den kontakten du vill koda.

Du kan skapa en QR kod från vanlig text som när man skannar med mobilen kommer upp i mobilen. Mycket praktiskt för att få in text i en mobil som telefonnummer, adresser, m.m. Exempel: Här har jag från Texten: ”Androidkanalen – Den nördigaste kanalen för Android nördar” skapat denna QR kod med hjälp av QR Droid:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ett smidigt alternativ för att skapa QR koder med datorn är QR-Code Tag Extension som är ett tillägg till Webbläsaren Chrome.

Länkar:

 

 

 

 

Market

IDG; så fungerar QR koder

 

Det ?r inte m?jligt att kommentera.