M?natliga arkiv: november 2012

Inofficiella SVT Play appen Play SE anmäld för varumärkesintrång och borttagen från Play store?

Swedroid rapporterar att Play SE som jag tipsat om tidigare har anmälts igen av SVT för varumärkesintrång. De menar att appen använder SVTs logga. Utvecklaren som tagit fram appen menar att han kan inte ta bort loggan eftersom den kommer från SVT plays hemsida som appen hämtar informationen från och han kan inte ta bort loggan från deras hemsida menar han (om han inte går in och hackar den ;-).

Nu ska dock appen finnas igen på Play Store men är ej sökbar. Länk till Play SE.

Mycket märkligt agerande av SVT som istället borde göra som SR och ta hjälp av en mer kunnig person när de själva inte lyckas få fram en bra app.

Läs mer:

Ladda ner appen från Christofer Perssons företag Kantaris

Swedroid

IDG

Izettle finns för flera Android mobiler

 

Izettle som är en mobil betalningslösning finns nu för många fler Androider utöver Samsung som den tidigare endast fungerat för. Nu finns Izettle appen att ladda ner i Google Play. Izettle appen gör att du kan ta betalt av andra direkt i mobilen eller surfplattan. Den fungerar som en vanlig betalkortsläsare men där skillnaden är att den är mobil och det är inga fasta kostnader för den som tar betalt utan det är en kostnad för varje betalning. Man kan även använda appen utan kortläsare genom att mata in kortnumret manuellt, men har man kortläsaren går det snabbare och blir enklare och det är högre beloppsgränser för de betalningar som görs. Liksom för IOS (Iphone/Ipad) går det att ta emot betalningar upp till 500 kronor utan kortläsare, mot en högre transaktionsavgift – 1,50 kronor per transaktion plus 3,5 procent av beloppet medan avgiften för de flesta kort är 2,75 procent om man använder kortläsare, och någon fast avgift tas då inte ut.

Kortläsaren för Android skiljer sig från den till IOS och ansluts till mobilens hörlursuttag. Tidigare i år delade Izettle ut kortläsare utan kostnad, men sedan i juni kostar den omkring 200 kronor plus moms. Å andra sidan bjuder Izettle då på 200 kronor i transaktionsavgifter. Izettle har tidigare funnits för iPad och iPhone med anslutning till deras bottenkontakter. Appen är testad med ett tjugotal telefoner där bl.a. HTC One S, One X, Sony Xperia S, P, Acro S, Huawei scend G300 och LG Optimus 3D ska fungera.

 

Läs mer:

Datorkanalen.se: Ta betalt med betalkort i din iPhone, iPad eller Android mobil som blir en kortterminal