M?natliga arkiv: oktober 2012

Google Nexus 7 kommer med 3G och 32 Gb

Google Nexus 7

Google har meddelat att Surfplattan Google Nexus 7 kommer i en variant med inbyggt fembands HSPA+-modem för 3G och med större minne på 32 Gb. Låter mycket intressant detta för 16 Gb är lite för lite för de flesta i en liten surfplatta som är meningen att vara mobil för att se på film och läsa böcker på.

Plattan kommer säljas från Play store från 13:e november, men det är oklart om den kommer att komma till Sverige. Priset i USA blir $ 299 jämfört med iPad mini med 32 Gb och 3G för $ 559. Ursprungliga Nexus 7 med 16 Gb sänks till $ 199 vilket kan jämföras med $ 329 för iPad mini så på de billigaste modellerna är det inte lika stor prisskillnad. Google Nexus 7 med 32 Gb utan 3G går på $ 250 (iPad mini $ 429).

Det är enbart 32 Gb modellen som kommer få 3G uppkoppling.

Läs mer:

The Verge

Nexus 7 – nu med 32 GB och 3g

Swedroid

Mobil.se

 

Samsung Galaxy SIII Mini officiellt presenterad

Nu har Samsung presenterat Samsung Galaxy SIII mini. Design är liknande stora Galaxy S3 men så mycket mer likheter finns inte förutom vissa funktioner som att den håller igång skärmen när man tittar på den och att man kan ringa upp genom att lyfta till örat när man har ett SMS från en person.

Många med mig är besvikna att mini varianten är en budgetlur med en mycket sämre processor och prestanda än stora S3. Dessutom har den endast 8GB inbyggt minne. Dåligt! Den kommer heller inte att vara så billig med ett rekommenderat pris på 3500:-. Jag hade hoppats mycket på denna telefonen att kunna ersätta min Galaxy S3 som jag tycker är lite för bred och jobbig att hantera med en hand. Visserligen är min S3 överlägsen S2 när det gäller att se på film på den större skärmen med högre upplösning, men i vardagligt användande var jag ändå mycket nöjd med min S2:a. Då får jag vänta ett tag till innan jag kan få den ultimata luren.  Det enda som är lite negativt med min S3 är att den är aningen för bred, men i övrigt är det en kanon lur som slår allt annat inklusive iPhone 5 som dock har ett skönare format när det gäller att hålla den i handen kände jag när jag höll en iPhone 5 i affären.

Samsung Galaxy S III Mini nu officiellt presenterad