M?natliga arkiv: april 2012

Hitta lokala svenska Android appar med Appland

Om du tycker att det är svårt att hitta svenska appar i Googles affär, Google Play som tidigare hette Android market så finns det ett svenskt alternativ. I Appland finns endast svenska appar. En stor skillnad är också att apparna betalas med mobilens abonnemang eller kontantkort och inte med betalkort som i Google play (Android market). Det finns både fördelar och nackdelar med detta.

Ännu är utbudet inte så jättestort men det fungerar ändå bra. En användbar funktion är att man kan ställa in så att appland hittar appar i närheten av där man är eller välja en ort som man kommer åka till för att hitta lokala Android appar dvs. Geotaggade appar.

Appland

http://androidguiden.idg.se/2.13677/1.440559/appland-lanserar-lokal-sokfunktion

http://www.swedroid.se/appland-introducerar-geotaggade-appar-tips/

http://androidkanalen.se/snart-oppnar-en-svensk-android-market

Nu har Instagram kommit till Android

Nu har den efterlängtade foto appen Instagram även kommit till Android efter att tidigare funnits för iPhone. Instagram har laddats ned över 30 miljoner gånger för Iphone sedan 2010. Instagram är en gratis foto app med en massa filer och en onlinefunktion för att dela med sig av bilder. Man kan dela bilder till Facebook, Twitter, Tumblr, och Foursquare. Delning  till Flickr är på väg. För att använda appen ska man skapa sig ett konto hos Instagram. Där kan du välja att följa andra användare, antingen de som du känner eller andra användare.

Läs mer:

De bästa foto apparna för Android

Instagram för Android ute – här är våra första intryck

Så kommer du igång med Instagram för Android

Fotoappen Instagram har släppts till Android