M?natliga arkiv: mars 2012

Rykten och förmodat läckta bilder på Samsung Galaxy S3

Det är inte bara Apple som har produkter som det ryktas om innan de kommer. Det har länge förekommit rykten om den nya Samsung Galaxy S3 som man tror ska komma. Nu ser det ut som att det  har läck ut en bilder på Galaxy SIII. Jag tycker att bilderna ser trovärdiga ut jämfört med tidigare bilder som tydligt knåpats ihop i Photoshop.

 

Ryktena säger att SGS3 har 2 GB RAM minne, 4,7 tums skärm som går nästan helt ut till kanterna och med upplösning 720p. Vidare spekuleras i en 4-kärnig processor från Exynos. Kameran ryktas hålla 12 megapixel. På nedersta bilden finns en dedicerad kameraknapp på sidan. Den ryktas ha ett batteri på 2250 mA.

Android police analyserar de eventuella läckorna och rykten.

 

Android 4.0 ICS nu släppt till Samsung Galaxy SII

Nu har äntligen Android 4.0 även kallad Ice Cream Sandwich släppts till Samsung Galaxy SII. Uppdateringen kan göras antingen via datorn med Samsungs program Kies eller FOTA, dvs. Firmware Over The Air utan att vara kopplad till datorn utan direkt från mobilen antingen med Wifi eller 3G. Swedroid har en bra guide med bilder steg för steg hur man uppgraderar. Tänk på att om du uppdaterar med FOTA så måste telefonen ha minst 350 MB ledigt utrymme på det interna minnet. Använder du Samsung Kies behövs bara 60 MB ledigt minne på telefonen. Har du 350 Mb ledigt på mobilen så rekommenderas FOTA uppdateringen eftersom du slipper hålla på och strula med att uppdatera Kies, koppla mobilen till datorn och få det att funka. Gör helst en backup av mobilen innan du göra uppdateringen för säkerhets skull.

Fördelar och nackdelar med ICS:

Plus:

– Koll på dataförbrukning per app.

– Upplåsning med ansiktsigenkänning

– Möjlighet att dölja förinstallerade appar

– Möjligt att köra Google Chrome

– Bättre röstigenkänning

– Förbättrad kamera app

Minus:

– Förlorar inbyggt stöd för Flash? (Går att komma runt)

– Sämre batteritid?

– Laggar?

 

Läs mer:

IDG

Swedroid: Ice Cream Sandwich/Android 4.0 för Samsung Galaxy S II når Sverige

Swedroid: Installationsguide: Android 4.0 / Ice Cream Sandwich för Samsung Galaxy S II

Samsung FOTA video guide

Samsung: uppgradering via KIES

Samsung Galaxy S2 uppgraderas till ICS

Nyheter i ICS, recension GSM Arena