M?natliga arkiv: september 2011

Test av skyddsskalet Black Gel Stand Case Cover för Samsung Galaxy S 2 i9100

Jag har nyligen köpt mig ”världens bästa mobiltelefon”. Då kan nog alla gissa vilken? SGS2, eller Samsung Galaxy SII som den heter. Jag är otroligt nöjd med min mobil och den blev ännu bättre efter jag uppdaterade den till Android 2.3.4 vilket jag verkligen rekommenderar alla att göra. Det är dessutom mycket enkelt. Ladda ner Kies programmet från Samsungs hemsida och koppla in mobilen så säger programmet att det finns senare programvara och om du vill uppgradera din telefon. Det finns en lång lista på förbättringar men jag märkte att ljudkvaliteten när man spelar musik i hörlurar blev mycket bättre och mobilen blev en hel del snabbare kändes det som även om den inte var långsam tidigare. Mobilen laddar sidor när man surfar på internet snabbare än min dator, Acer Aspire 1810 TZ som visserligen inte är något fartmonster.

Nu till testet av skyddsfodralet till Samsung Galaxy S2.

Jag kollade runt lite på nätet och i affärer men hittade inte så mycket vettigt till vettiga priser. Därför gick jag ut på eBay och kollade och där fick jag bättre resultat. Jag hittade detta Black Gel Stand Case Cover för Samsung Galaxy SII som är ett gummi och plastfodral med inbyggt stöd för mobilen. Det var riktigt billigt dessutom. Det kostade 3.49 $ vilket är ca 24 kr, och då ingick frakt från Hong Kong. Utan stativ  från samma försäljare kostar 2.49 $ som är ca 17 kr, men finns hos en säljare för 1.48 $ (10 kr inkl. frakt).

Den största nackdelen med att beställa saker på eBay är att det kan bli långa leveranstider. Säljaren varnade för att leveranstiden kunde vara 2-4 veckor. Mitt fodral kom efter 15 dagar vilket är överraskande snabbt. Jag köpte mitt fodral av säljaren http://stores.ebay.com/outlet-market2010 men det finns även hos flera andra försäljare men de flesta lite dyrare.

Hur är då fodralet?

Jag är mycket nöjd med det och har inte hittat något fel på det. Självklart blir mobilen lite tjockare och tyngre men den är nu bättre skyddad mot repor och slag. Stativets gångjärn sticker ut en aning, ca 2-3 mm så det kan skava om den ligger i fickan, men jag ska ha mobilen i väska som jag också beställt på eBay. Det är ganska lätt att sätta på och ta av fodralet om man gör på rätt sätt. Man stoppar först i överdelen av mobilen och sedan kränger över fodralet över nederdelen där det är mer mjukt.

Jag har inte gjort något test med att kasta mobilen i golvet så jag kan inte säga hur mycket skyddsfodralet skyddar mobilen. Egentligen är det lika mycket funktionen med stativet som är viktigt för mig eftersom jag tänker ha mobilen i en väska och inte i fickan och kanske egentligen inte behöver något gummiskydd utan skulle kunna köra utan gummi. Det funkar att ha mobilen i fickan med skalet men man känner att mobilen har blivit lite tjockare.

Jag tycker att stativet är tillräckligt stabilt när den står på långsidan. Om man ställer mobilen på högkant med stativet så står den inte så särskilt stabilt, så meningen är att ha den stående på långsidan även om det går att ställa den på högkant. Fodralet finns i några olika färger. Lila, ljusblå, mörkblå, svart, röd, rosröd, orange, grå och vit. Materialet är TPU gummi och hårdplast.

Det är lätt att trycka på knapparna genom fodralet som är tunnare över knapparna och formade efter knapparna.

Betyget bli 4,5 brödrostar.

De 100 bästa Android apparna

Make use of har listat vad de tycker är de 100 bästa Android apparna. Det finns några som de tipsar om som jag inte har testat ännu. Epistle som de tipsar om hade jag inte sett tidigare. Det är en app för att göra anteckningar som synkas med Dropbox. Jag testade den och den funkade även om den inte har så många funktioner.

Dropspace är däremot kanske lite mer användbar eftersom appen laddar upp bilder till Dropbox. Annars finns ju Googles alternativ för att ladda upp bilder till Picasa med Google+ (som nu är öppen utan inbjudan) som har en automatisk bilduppladdare inbyggt. Jag märkte dock när jag installerat Google+ på min Samsung Galaxy SII att det gick åt mycket 3G bandbredd (över 200 Mb) när jag var i lekparken och tog kort (och filmade i full-HD med min SGS2) på barnen vilket 3g Watchdog (vilket är en app som rekommenderas) varnade för. När jag kom hem så testade jag och tog en bild och klickade på uppladdningen och såg att det var Google+ som var inställd på att automatiskt ladda upp alla bilder som jag tog med mobilens kamera. Det ändrade jag så att mobilen endast laddar upp bilder via Wifi. Det går även att stänga av helt i Google+. Tycker dock att det är märkligt att default inställning är att ladda upp alla bilder man tar med kameran till Google+ som delar album med Google Picasa som jag sedan tidigare har webbalbum hos.