M?natliga arkiv: augusti 2011

Samsung Galaxy S2 kommer i ny version med 4G och snabbare processor

Samsung har meddelat att de kommer att släppa en 4G version av sin toppmodell Samsung Galaxy S2. Den nya modellen som heter Samsung Galaxy S2 LTE kommer att börja säljas strax efter årsskiftet. Galaxy S2 LTE kommer att kunna utnyttja 4G-nätets teoretiska hastighet på nedladdning upp till 100 Mbit/s. Inte nog med stöd för 4G så kommer den nya Galaxy S2 mobilen ha en snabbare processor med 1.5 GHz klockfrekvens och en skärm på 4,5 tum, vilket är 0,2 tum större än gamla Galaxy S2 och mobilen kan även dela med sig av sin mobila anslutning till åtta andra enheter. S2 LTE har måtten 129,8×68,8×9,49 millimeter  och väger 130 gram. Mjukvaran skiljer sig dock inte från gamla Galaxy S2 då den har Android 2.3 med Samsung Touchwiz-gränssnitt. Man har inte meddelat något pris på den men man kan ju hoppas att de nu sänker priset på gamla Galaxy S2 utan 4G så kanske jag köper den gamla istället för att vänta på den nya lite snabbare modellen, även om jag inte tror att de gör det förrän kanske precis när de släpper den nya Galaxy S2.

Länkar:

M3

Gratis android app för Svenskt tangentbort i Android, Scandinavian keyboard

I vissa Android mobiler så finns det inte installerat svenskt tangentbord när man startar dem första gången. En gratis app på Android market för att ladda ner svenskt tangentbord om din Android mobil saknar detta är Scandinavian Keyboard

Jag tycker att det är mycket dåligt för de som inte är så kunniga och intresserade utan bara vill att mobilen ska fungera. Risken är att dessa istället köper en iPhone om Android måste kompletteras med ett svenskt tangentbord. Jag hade inte det problemet med min Sony Ericsson Xperia X8 men med en HTC Wildfire S som en i familjen köpte fanns det inte svenskt tangentbord vid starten.

Som tur är så finns det gratis tangentbord att ladda ner från Android market, men då är problemet för den absolute nybörjaren att känna till att det finns något som heter Android Market där man laddar ner appar och spel till sin mobil. Om man jämför med iPhone så blir man mer eller mindre ”tvingad” att installera iTunes (för backup m.m.) och blir inlurad i App store som är Apples motsvarighet till Android Market varken man vill eller inte.

Så som nybörjare med Android måste man känna till och skaffa ett konto hos Google om man inte redan har ett Gmail konto som fungerar som inloggning till Android Market och alla övriga tjänster som Google har. Jag tycker att det skulle vara möjligt att ladda ner från Android market med sin mobil utan att ha ett konto hos Google.

Så här installerar du svenskt tangentbord:

1. Ladda ner Scandinavian keyboard från market.

2. Gå in i settings i telefonen och aktivera Scandinavian keyboard. I telefonens inställningar för tangentbord kan du hitta ”Scandinavian Keyboard Settings” där du kan välja svensk tangentbords layout och svensk ordlista om du laddat ner svensk ordlista från market.

3. När du skriver något första gången som SMS eller vad som hels så håller du fingret nedtryckt någon sekund på inmatningsfältet där texten ska skrivas så kommer det upp en ruta där du väljer inmatningsmetod ”Choose input method”. Välj på denna ”Scandinavian Keyboard”. Nu har du svenskt tangentbord.

Låter det krångligt? För den som är helt ovan och gamla mormor är det nog inte helt busenkelt och tillräckligt användarvänligt.

 

Länkar:

Scandinavian Keyboard