M?natliga arkiv: juni 2011

Skypes Android app stödjer nu videosamtal över wifi och 3G

Med den senaste uppdateringen av Skypes Android app kan man nu göra videosamtal med sin Android mobil över både wifi och 3G anslutning. Mobilen måste dock använda Android 2.3 eller högre och ha en kamera på framsidan. Mobiler som funkar med denna nya version av Skype med videosamtal är HTC Desire, Sony Ericsson Xperia neo, Sony Ericsson Xperia pro och Google Nexus S. (Xda har dock patchat Skypes app så den funkar även för SGS, SGS2 ( dvs. Samsung Galaxy S och S2) och många andra Android lurar dock krävs fortfarande Android 2.3.
Skype säger dock att detta bara är första fasen och att fler mobiler kommer att stödjas vid en senare uppdatering.
När du installerat appen kan du ha videosamtal med Skype till alla olika Skype klienter som iPhone, Mac, Windows PC och till och med vissa TV apparater som har Skype inbyggt. Vissa rapporter säger dock att det bara fungerar från mobil till mobil.
En annan nyhet med den nya versionen av Android appen är att man kan skicka SMS med Skype appen (vilket dock kostar pengar).
Den nya versionen av Skype appen för Android har fått en ny huvudmeny där det är lättare att navigera runt bland kontakterna och komma åt Skype profilen för att göra inställningar.

Länkar:
Swedroid
Engadget

Android market

 

 

 

 

Spara sommarstålar med Skype – så funkar det

Skype på väg till Ipad

Ballmer vill avlyssna Skype

Sony Ericsson presenterar lillebror till Xperia Arc, en tränings inriktad mobil och en SMS mobil

Nu har Sony Ericsson presenterat tre nya medlemmar i sin Android familj av Xperia mobiler. Dels den sportiga Xperia active och Xperia Ray som är en förminskad Xperia Arc och Xperia Txt som är en budget mobil med fysiskt tangentbord. Xperia Txt finns inte med på Sony Ericssons hemsida och sägs sakna 3G, så den kommer nog inte till Sverige, så den struntar vi i så länge.

Xperia active ser intressant ut för den som sportar och använder träningsappar. Mobilen är damm och vattensäker (tål att läggas i ett glas med vatten som Maria Sharapova demat på YouTube) och verkar byggd för att tåla stötar bättre, har ett tåligare glas och en stor (och ful) ögla att fästa bärrem, karbinhake eller kanske en flytande nyckelring så den inte sjunker till botten när man tappar den i vattnet när man utövar sporter på vattnet.

Jag tycker att öglan nertill förstör ett annars klockrent koncept rent utseendemässigt. Man kunde ha gjort det lite snyggare tycker jag, men funktionen med ögla har jag inget emot. Det finns ju en hel del trevliga träningsappar för Android som man kan använda för att göra träningen roligare, som jag tipsat om tidigare. Vanliga Androidmobiler känns inte så kul att ta med ut på cykelrundan eller löpturen om det skulle börja ösregna. Därför tror jag att för de som tränar med sin mobil är denna nya Xperia active ett mycket intressant alternativ. Även de som har med sig mobilen på jobbet som arbetar utomhus eller för barn som behöver en Android som tål vatten och sand i sandlådan.

Sony Ericsson Xperia ray är desto intressantare för den vanliga smartmobilsanvändaren eftersom en del tycker att Xperia Arc är lite för stor.

Sony Ericsson Arc och Xperia Ray har samma processor och i stort sett samma hårdvara. Xperia Ray har en skärm på 3.3 tum, men med samma upplösning 854 x 480 pixlar som den större Arc (4,2 tum skärm), , och kommer därför att få en skarpare bild eftersom pixlarna sitter tätare vilket ger en högre upplevd upplösning. Specifikationerna för ray är i stort sett identiska med storebror Arc. Den har samma enkelkärniga processor på 1 GHz (?) och samma kamera på 8,1 megapixlar. Största hårdvaruskillnaden är den mindre skärmen och en vanlig lampa för kameran istället för en LED lampa som Xperia Arc har. Hoppas nu att de kommer sätta ett konkurrenskraftigt pris nu när den inte har en dubbelkärnig processor som värstingmobilen som Samsung Galaxy SII har. Sony Erisson har inte meddelat några priser eller exakta datum när mobilerna kommer att släppas. Preliminärt säger de att mobilerna kommer säljas tredje kvartalet 2011.


 

Skillnader mellan Xperia arc och Xperia ray

Vad Arc har som Ray saknar:

  • ANT+ (för kommunikation med pulsmätare)
  • HDMI stöd
  • TV-ut-kabel
  • LED lampa för kamera

Vad Xperia ray har som Xperia arc saknar:

  • xLOUD (för musik)
  • SensMe
  • Facebook inside Xperia
  • Dokumentredigerare
  • E-handbok
  • Wisepilot – navigering steg för steg
  • NeoReader streckkodsläsare
  • Synkronisering med dator
  • DLNA certifierad
  • Ansiktsigenkänning

 

Länkar:

Androidguiden

Swedroid

Xperia active

Xperia ray