M?natliga arkiv: maj 2011

Även SMHI släpper väder (app)

(Jag kunde inte hålla mig, jag var tvungen att släppa ut ordvitsen i rubriken). SMHIs väder app har väder för orter i Sverige, Danmark, Norge och Finland. Genom positionering får du en väderöversikt för platsen du befinner dig på tillsammans med aktuell varningsinformation.

SMHI vill hänga med och vill inte vara sämre utan släpper sin egen väder app för Android.

Något som jag tycker är bra är att man har satsat på vädervarningar. Det går att få en sammanställning över samtliga varningar som finns utfärdade i Sverige just nu. Varningarna är sorterade i klassordning med de allvarligaste överst och inom respektive klass kommer landvarningar före sjövarningar.Om det finns en varning i närheten av den ort du sökt/positionerat fram kommer en varningsikon upp på startsidans väderöversikt.

Det är även trevligt med radarläge där man kan se i realtid de senaste sex timmarna väderradar för att se var det är risk för skurar eller åskväder.

 

Länkar:

Market

Swedroid

Med gratis appen för Android: Kustväder från SSRS, håller du koll på seglarvädret

Sjöräddningssällskapet, SSRS har släpp appen Kustväder som visar hur havet ser ut vid olika vindstyrkor och väderförhållanden.

I appen får man en detaljerad tvådygnsprognos, timme för timme, med vind, vågor, ström, vattentemperatur och lufttryck.  Lokalt väder från Skagerack och Kattegatt till Norra Bottenhavet, och i Vänern och Vättern.

Innehåll:

– Snabb överblick närmaste två dygnen
– Detaljerat kustväder, timme för timme
– Havsbilder vid olika väderförhållanden
– Enkla, tydliga symboler
– Vindhastighet
– Vindriktning
– Vädertyp
– Lufttemperatur
– Vattentemperatur
– Våghöjd
– Vågriktning
– Strömhastighet
– Strömriktning
– Lufttryck

Länkar:

https://market.android.com/details?id=com.madinsweden.ssrs&feature=search_result

Sjöräddningssällskapet – Väder